fbpx


Чи обов’язково снідати?

Zavtrak-na-8-marta

Ми всі чули, що сніданок – це найважливіший прийом їжі протягом дня.

Але те, що це популярна приказка, не означає, що ви відчуваєте голод вранці. А якщо не хочеться їсти, силоміць поснідати буває досить важко.

Ось 6 можливих причин, через які ви можете не мати апетиту вранці.

✔️ Ви досить добре повечеряли або перекусили вночі.

✔️ Рівні гормонів, які відповідають за апетит, таких як адреналін, грелін і лептин, коливаються протягом ночі та вранці, тому ви відчуваєте менше голоду під час пробудження.

✔️ Ви надмірно тривожитесь останніми днями, або маєте пригнічений настрій.

✔️ Ви вагітні.

✔️ Ви захворіли, наприклад, на застуду.
Інші можливі причини, які варто обговорити з лікарем: прийом певних ліків, проблеми із щитовидною залозою, печінкою або серцем.

Що робити, коли не хочеться снідати?

Якщо ви не відчуваєте голоду, цілком нормально трохи почекати, поки з’явиться апетит. Буває, що коли ви приймете душ, вдягнетесь і причепуритесь, ви вже відчуєте бажання поїсти.

Якщо ви все ще не відчуваєте голоду, можете спробувати з’їсти щось легке та поживне, щоб стимулювати апетит. Почніть з найсмачнішого для вас.

Ось кілька корисних і смачних ідей для сніданку:
– йогурт з ягодами та мюслі
– вівсяні пластівці з нарізаними бананами і краплинкою меду
– смузі зі шпинатом та свіжими фруктами
– омлет з грибами, помідорами, болгарським перцем та сиром
– тост з авокадо та яйцем

Якщо ви поспішаєте на роботу або навчання, візьміть легкий сніданок із собою і поснідайте пізніше, коли з’явиться апетит.

Також знайте, що цілком нормально, якщо ви зовсім пропустите сніданок. Просто переконайтеся, що ви отримуєте необхідні поживні речовини пізніше протягом дня, випиваєте достатньо рідини і не маєте будь-яких негативних наслідків через відсутність сніданку, таких як головний біль, втома або дратівливість.

Ukrainian