fbpx


Як говорити з донькою про місячні?

Снимок экрана 2021-07-22 в 16.07.04

Важливий правильний підхід і довірчі відносини. Варто починати розмовляти з донькою про місячні в цілому, коли їй буде близько семи років. Хоча середній вік початку місячних – 12 років, вони можуть початися вже у вісім, а бувають випадки і більш раннього початку статевого дозрівання у дівчаток. В середньому з 9 років до 16. Щоб не завести розмову про них занадто рано, варто звертати увагу на ознаки статевого дозрівання: ріст волосся під пахвами, поява прищиків, набухання грудних залоз. Коли стане зрозуміло, що дівчинка вступила в дівочий період, прийшов час поговорити з нею як про саму менструацію, так і про те, які бувають міфи про менструації. І тоді першу кровотечу вона сприйме без переляку. 

Деяким батькам страшно, а, може бути, соромно і ніяково говорити про місячні. Але можна подолати цей страх, особливо, якщо робити це поступово. Розповідайте про це не за один раз, а потроху, щоб у вас не виникло відчуття великої і страшної розмови.

Спочатку коротко згадайте про це в цілому, щоб донька зрозуміла, що ви хочете обговорити з нею місячні. Намагайтеся скористатися зручним моментом або приводом, щоб поговорити про це. Розмову можна розпочати з обговорення реклами засобів гігієни, сюжету із серіалу, де говорять про менструації, інтерв’ю, де на цю тему висловилася відома спортсменка або інша знаменитість, кампаній в соціальних мережах.

Ваша відвертість в розмові про місячні і про те, як справлятися з цими періодами, допоможе вашій доньці віднайти необхідну їй впевненість. Обговорення менструацій, звикання до прокладок і тампонів, усвідомлення різних етапів і симптомів дозволяє розвіяти всі міфи.

Ukrainian